Поділитись:

У Луцьку чоловіка посадили на 9 років за розбій десятилітньої давності

Вівторок, 03 березня 2020, 14:30
У Луцьку чоловіка посадили на 9 років за розбій десятилітньої давності

(фото ілюстративне)

Уродженця с. Кадубівці Заставнівського району Чернівецької області покарали за вчинення розбійного нападу, який він вчинив у 2009 році. 

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду. 

Так, у документі йдеться, що обвинувачений дочулився  до групи осіб, яка планувала розбійний напад на чоловіка, який займався обміном валюти на Північному ринку. Відповідно до розподілених ролей, обвинувачений разом з іншим засудженим по цій справі повинен був здійснити напад. Інші чоловіки спостерігали та коригували їхні за допомогою мобільного зв'язку, а також повинні були під'їхати на автомобілі в разі вининкнення небезпеки. 

17 квітня 2009 року злочинці зайняли місця, згідно з визначеним планом. Коли потерпілий вийшов з будинку з пакетом та сумкою в руках, на нього напав обвинувачений, нанісши два удари ніжкою від стільчика, а потім продовжив бити його руками та ногами, поки не заволодів 179 000 гривень, які випали.

Після цього учасники розбійного нападу на заздалегідь підготовлених транспортних засобах покинули місце вчинення злочину та згодом, викрадені грошові кошти, розділили між собою і витратили їх для власних потреб. Усіх учасників нападу, окрім обвинуваченого засудили раніше. Він ж тривалий час переховувався від слідства.

21 квітня 2018 року його затримала німецька поліція та передала для проведення слідства. 

Суд визнав його винним у розбої і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 9 років. Час відбування покарання рахуватимуть з моменту затримання у Німеччині.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів