У Ковелі матір пішла під суд через прогули школи дочкою

Вівторок, 03 березня 2020, 11:31

Ковельські поліцейські звернулися до суду про притягнення до адміністративної відповідності мами неповнолітньої дочки, яка прогуляла школу. Жінка має на утриманні чотирьох неповнолітніх дітей.

Претензія до матері полягає в тому, що її дочка з 13 по 24 січня ухилялася та неналежно виконувала передбачені законодавством обов`язки щодо навчання та виховання своєї неповнолітньої дочки. Та 10 днів прогуляла школу. Мама у суді пояснила, що її дочка дійсно не відвідувала школу, оскільки у школі діти до неї погано відносяться. Пояснила також, що має намір переїхати на інше місце проживання та перевести дочку в іншу школу. Запевнила, що на далі буде більше уваги приділяти відвідуванню школи дочкою та просила суворо не карати.

Суд визнав маму винною у вчинені адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей). Але звільнив її від відповідальності у зв’язку з малозначністю вчиненого, обмежившись усним зауваженням.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: