Поділитись:

Спадок або продаж: що найчастіше декларують волиняни

Вівторок, 03 березня 2020, 17:13

Доходи від успадкованого торік майна у річних податкових деклараціях за 2019 рік вже вказали 200 волинян. Вартість такої спадщини перевищує 16 мільйонів гривень.

Про це інформує управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області.

Окрім спадщини, волиняни звітуються про доходи від продажу рухомого майна та надання майна в оренду, а також подають річну податкову декларацію про доходи з тим, щоб скористатися правом на податкову знижку.

Із загальної кількості поданих волинянами декларацій – 1 138, у третині визначено до сплати ПДФО та військовий збір. Загалом волиняни вже задекларували понад 120 мільйонів гривень отриманих у 2019 році доходів.

«Як переконує європейська практика, саме свідоме декларування доходів та сплата податків – найбільш правильний шлях до побудови цивілізованого суспільства. Тому запрошуємо волинян, які отримали торік доходи, з яких не сплачено податків, обов’язково задекларувати їх і підтримати фінансово державу та громаду. Такий відповідальний крок справжнього громадянина, як подання декларації, – це додаткові можливості для країни своєчасно фінансувати державні програми соціального спрямування», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Посадовець підкреслив, що прозвітуватися про доходи за минулий рік можна за посередництвом електронного сервісу в «Електронному кабінеті».

Маючи кваліфікований електронний підпис в Електронному кабінеті можна сформувати декларацію з частково заповненими даними на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого і рухомого майна.

Якщо ви належите до прихильників сучасних інформаційних технологій, саме Електронний кабінет допоможе без візиту до податкової інспекції швидко заповнити і подати річну податкову декларацію про доходи, – рекомендують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

У паперовому вигляді декларацію можна подати у Центрах обслуговування платників, з графіком роботи яких можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДПС у Волинській області за адресою vl.tax.gov.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів