Поділитись:

Бути захищеною: у Луцьку стартували курси із самооборони для жінок (фото)

Неділя, 01 березня 2020, 08:36

У Луцьку розпочалися курси самооборони для жінок, проведення яких ініціювали працівники патрульної поліції Волині спільно з департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцькради.

Про це повідомляється на сторінці патрульних у фейсбуці.

Жінки частіше стають жертвами зловмисників, які, зазвичай, сильніші фізично. У патрульній поліції це знають напевне, адже першими прибувають на місце злочинів чи правопорушень і часто, на жаль, вже мають справу з негативними наслідками.

Згодом цю тезу підтвердить під час спілкування з учасницями і головний тренер Волинського обласного спортивного клубу «Магістр» (на базі якого відбуваються заняття), президент Федерації рукопашного бою м. Луцька Дмитро Грисюк.

«Суть самооборони в тому, щоб, будучи фізично слабшою, перемогти сильнішого, а для цього потрібні певні навички, відповідна фізична, емоційна, психологічна підготовка», – зазначив він.

Тож саме цим і займатимуться жінки разом з тренерами протягом десять занять.

Окрім цього, навчаться надавати домедичну допомогу, виконуватимуть певні прийоми, вивчать набір спеціальних вправ, необхідних для самооборони.

Т.в.о. заступника начальника управління Андрій Мідлік впевнений, що ці навчання не залишать байдужими нікого.

«Ми хочемо, щоб ви почувались в безпеці. Для цього 24/7 працює патрульна поліція. Але й багато залежить від першої реакції, коли на вас можуть напасти», – сказав він.

На першому занятті учасниці розминались, виконували вправи, слухали теорію та ставили багато запитань. Також вони спробували виконати набір вправ, наприклад, як правильно падати і що робити, аби збити з ніг нападника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів