Поділитись:

Люди, які вдаються до крадіжок чи насильства , мають менший мозок, – дослідження

Неділя, 01 березня 2020, 00:30
Люди, які вдаються до крадіжок чи насильства , мають менший мозок,  – дослідження

фото ілюстративне

У людей, які вдаються до крадіжок, булінгу, брехні та насильства, мозок менший, ніж у людей, які не схильні до такої поведінки.

Такого висновку дійшли вчені з Університетського коледжу Лондона. Дослідження опублікували у The Lancet, пише Громадське.  

Протягом 45 років вчені сканували мозок 672 людей, щоб дослідити, як змінюється їхня поведінка протягом життя. Так, 441 людина ніколи не поводилася антисоціально, 151 людина проявляла антисоціальну поведінку у молодому віці, а 80 людей усе життя вдавалися до антисоціальної поведінки.

Дослідники помітили, що мозок менший лише у тих людей, які протягом всього життя вдавалися до антисоціальної поведінки.

Так, зміни та зменшення виявили в 282 ділянках мозку з 360, зокрема в частині головного мозку, що відповідає за ухвалення рішення. Люди, які проявляли антисоціальну поведінку лише в підлітковому віці, не мали відмінностей у структурі мозку.

Дослідники припустили, що через ці зміни у людей з антисоціальною поведінкою погіршується розвиток навичок, які контролюють поведінку.

Британські науковці також зазначили, що результати дослідження мають допомогти в перевихованні неповнолітніх правопорушників. Так, вчені вважають, що в юному віці люди більше здатні до змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів