Поділитись:

Не потрібно надіятися, що коронавірус омине якусь країну, – ВООЗ

Четвер, 27 лютого 2020, 22:17

Жодна країна не має думати, що коронавірус її омине, це «фатальна помилка». 

Про це заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебрейєс, – повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

«Жодна країна не повинна думати, що у неї не буде випадків зараження. Це фатальна помилка, буквально. Я навіть скажу, що якщо взяти для прикладу Італію, члена G7, то це був справжній сюрприз. Тож тоді, коли у багатьох навіть розвинених країнах ви можете побачити деякі сюрпризи, вам варто теж чекати сюрпризів», – сказав голова ВООЗ.

За його словами, епідемії в Ірані, Італії й Південній Кореї досягли «поворотного моменту». Адже їм досі притаманне кластерне зараження з передачею в рамках спільнот. Але поширення вірусу між спільнотами досі стримане.

«Цей вірус має потенціал спричинити пандемію. Зараз не час для страху. Настав час діяти, щоб не допустити зараження й зберегти життя негайно», – додав голова міжнародної організації.

Голова ВООЗ також похвалив президента США Дональда Трампа за те, що він порадив своїм громадянам дотримуватися схожих заходів, як і при профілактиці грипу, зокрема часто мити руки. У ВООЗ також підтвердили, що ведуть переговори з організаторами щодо долі Олімпійських ігор, які повинні пройти в Японії в липні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів