Поділитись:

За добу шахраї видурили у волинян майже 100 тисяч гривень

Четвер, 27 лютого 2020, 09:49
За добу шахраї видурили у волинян майже 100 тисяч гривень

фото ілюстративне

За добу до підрозділів поліції Волині звернулися п’ять громадян із заявами про шахрайства. Зловмисники незаконно заволоділи коштами людей під приводом продажу товарів через мережу Інтернет, продажу транспортних засобів, надання послуг з працевлаштування та начебто звільнення родича від кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

25 лютого до Горохівського відділу поліції звернувся 36-річний місцевий житель та повідомив, що в п’ятницю, 21 лютого, через один із інтернет-сайтів замовив автомобільні запчастини. Потерпілий переказав 7,6 тис. грн, але товар так і не отримав.

До Ковельського відділу поліції надійшла заява від 41-річного мешканця Рівненської області про те, що шахрай під приводом продажу автомобіля через мережу Інтернет заволодів 5,4 тис. грн. Із аналогічною заявою звернувся 51-річний житель Ковельського району. Шахраї під приводом продажу трактора незаконно заволоділи понад 24 тис. грн.

Цього ж дня до Нововолинського відділення поліції із заявою про шахрайство звернувся 27-річний місцевий житель. Потерпілий повідомив, що під приводом працевлаштування на роботу його ошукали. Загалом сума завданих збитків становить 50 тис. грн.

Також в обласному центрі до 85-річної пенсіонерки зателефонував невідомий та, назвавшись працівником правоохоронного органу, під приводом звільнення родича від кримінальної відповідальності виманив у потерпілої 11 тис. грн. Гроші лучанка передала шахраю особисто з рук у руки.

За усіма фактами шахрайств тривають досудові розслідування за ст.190 Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння цих злочинів і притягнення їх до відповідальності.

Поліція Волині вкотре застерігає громадян бути пильними та обачними. Якщо потерпіли від шахраїв, одразу ж повідомляйте поліцію за номер телефону «102».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів