Поділитись:

Не варто панікувати: розповіли, які волинські лікарні готові приймати хворих із підозрою на коронавірус

Середа, 26 лютого 2020, 16:00

В Україні є 12 тисяч ліжкомісць на випадок розміщення людей із підозрою на коронавірус. При тому із ними готові працювати дві тисячі лікарів-інфекціоністів.

Про це 26 лютого під час брифінгу на тему «Профілактика та недопущення поширення коронавірусу у Волинській області» розповів директор КП «Волинський обласний центр громадського здоров’я» Сергій Новосад.

Із його слів, нині в Україні не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус.

«Від сьогодні людей, які приїжджають із-закордону, перевіряють в аеропортах і на пунктах пропуску, зокрема їм вимірюють температуру», – зауважив директор КП.

Також він додав, що особливу увагу звертатимуть на людей, які повертатимуться із країн, де зафіксовані випадки коронавірусу.

Сергій Новосад підкреслив, що волинянам не варто панікувати, адже медики України і Волині зокрема готові до викликів та забезпечені усім необхідним.

А зі слів заступника керівника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Вітра, на території області діють два базові медичні заклади, які можуть приймати пацієнтів із підозрою на інфекцією. Це обласна інфекційна лікарня і перинатальний центр, якщо буде підозра на захворювання у вагітних жінок. 

Варто додати, що під час брифінгу розповіли про те, що звичайні медичні маски не захищають організм від вірусу. Захистити може лише хірургічна маска і лише у випадку, коли її носить хвора людина. У такому випадку інфекція не поширюється.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів