Поділитись:

Волинян, які працюють за кордоном, хочуть залучити до декларування

Середа, 26 лютого 2020, 10:03
Волинян, які працюють за кордоном, хочуть залучити до декларування

Волиняни, котрі відзвітувалися про отримані торік доходи, вже перераховують визначені до сплати податкові зобов’язання до бюджету.

Про це учасників засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області поінформував начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області Андрій Ткачук.

Кожен громадянин від моменту подання декларації протягом шістдесяти днів зобов’язаний сплатити до бюджету ПДФО та військовий збір. Із задекларованих до сплати станом на 20 лютого поточного року 2,3 мільйона гривень ПДФО та 0,4 мільйона гривень військового збору значна сума вже надійшла до бюджету», – розповів Андрій Ткачук.

Посадовець запевнив представників громадськості, що фахівці ДПС забезпечують якісний супровід деклараційної кампанії. А щоб залучити до декларування доходів максимальну кількість громадян, заздалегідь провели серйозну аналітичну роботу.

Окрім опрацювання наявних баз даних ДПС та отриманих відповідей на надіслані до інших контролюючих органів запитів, фахівці податкової служби активно спілкуються з жителями Шацького району, котрі надають послуги в період літнього сезону в курортній зоні, відповідно – зобов’язані подати річну податкову декларацію про доходи за 2019 рік і сплатити податки.

Під час обговорення ходу кампанії декларування доходів на Волині представники громадськості запропонували фахівцям ДПС звернути увагу на важливість залучення до декларування громадян, котрі працюють за кордоном.

Підсумовуючи громадське обговорення голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області Петро Пилипюк підкреслив, що правило «податки повинні сплачувати всі» – норма цивілізованого суспільства.

«Треба культивувати культуру сплати податків, але держава має створювати податкові стимули», – наголосив Петро Пилипюк.

Довідково:

з графіком роботи Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДПС у Волинській області за адресою vl.tax.gov.ua.
До послуг кожного декларанта – тематичний банер «Деклараційна кампанія 2020», у якому містяться інформаційно-роз’яснювальні матеріали щодо особливостей подання декларації про доходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024