Поділитись:

Dota 2 повертається в Україну - третя серія турнірів в DPC-сезоні 2019-2020*

Вівторок, 25 лютого 2020, 17:08
Dota 2 повертається в Україну - третя серія турнірів в DPC-сезоні 2019-2020*

Третя серія турнірів серії DPC з DOTA 2, яка пройде в Лос-Анджелесі та Києві відповідно, не дорахується багатьох ТОП команд світу. Одна лише європейська регіональна кваліфікація явно викликала більше інтересу, ніж ті ж майнори – з 10-ти колективів у груповій стадії відразу 7-8 команд серйозно претендували на таку бажану путівку до Америки, але заповітних слотів було лише три.

Китайські кваліфікації більше запам'ятались черговим фіаско PSG.LGD у відкритих відбіркових. У цих же кваліфікаціях бронзові призери TI 2019 програли команді з дівчиною-хардлейнером. Окремо варто згадати виступ TNC – переможці першого Мажора та лідери рейтингу DPC показали тьмяні матчі й не змогли пробитися навіть на київський Майнор.

ESL One Los Angeles Major 2020

ESL One Los Angeles Major 2020Незважаючи на високий статус турніру вже зараз можна виділити його явного фаворита – Team Secret. Puppey встиг з легкістю забезпечити собі путівку на TI, та, навіть граючи в розслабленому стані, у Сікрет є всі шанси здобути перемогу.

Головна китайська сила поточного сезону в особі Vici Gaming пропускає івент через коронавірус, а PSG.LGD не тільки не приїдуть до Каліфорнії, але й ризикують взагалі нікуди не потрапити цього року.

Nigma до сих пір не може стабілізувати свою гру, а у вирішальних моментах навіть Miracle- примудряється підвести команду. Для VP і Na'Vi навіть потрапляння в ТОП-3 здається поки що захмарною мрією.

Реально скласти конкуренцію Клементу можуть лише EG і OG. Якщо від перших традиційно чекають високих місць, але вильоту ближче до кінця турніру, то про новий склад дворазових чемпіонів TI поки важко скласти певне враження. Поки що найсерйознішими суперниками N0tail стали Liquid, Alliance і NiP – команди, які ближче до Тір-2, ніж Тір-1. З іншого боку, у OG буде подвійна мотивація – довести силу нового складу і забезпечити путівку в Стокгольм – хто знає, можливо Nigma і PSG.LGD наберуть обертів ближче до Epicenter, і тоді ситуація за очками стане дійсно спекотною!

Що стосується очікувань від СНД-регіону, то одна частина вболівальників хоче високих місць для NaVi та VP, інша ж таємно жадає їх зустрічі в матчі навиліт. Якщо судити за кваліфікаціями, то «жовто-чорні» були більш стабільні, а «ведмеді» дозволяли собі провалюватись не тільки в окремих картах, але й у найважливіших матчах, завдавши своїм уболівальникам чимало головного болю. Лише відсутність ряду ТОП-колективів вселяє оптимізм і надію, що представникам СНД вдасться перевершити результати Лейпцига.

StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor Season 3

StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor Season 3Третій Майнор знову відбудеться в Україні, але на цей раз без Nigma. Колишній склад Team Liquid примудрився незбагненним чином впустити перемогу з рук у фінальному bo5 проти Alliance. У підсумку шведи отримали прекрасний шанс поїхати до Лос-Анджелесу – противники в Києві будуть цілком під силу Nicobaby і компанії.

Здавалося б, хороші шанси виграти Майнор є і у Gambit, аби не одна проблема – відсутність gpk~, переведеного в запас з «неігрових причин». Цілком можливо, що саме блискучого виконання Данили Скутіна може не вистачити в матчі проти тих же умовних Aster чи Alliance. До Києва також приїде й EternaLEnVy – Fighting PandaS в черговий раз відбираються на DPC-турнір, але на самих івентах результати поки що залишають бажати кращого.

Високої позиції чекають і від Team Aster – китайський колектив може похвалитись самим «зоряним» складом на турнірі, а також розгромом NewBee в фінальному bo5 з приємним сухим рахунком. Наостанок, для другого за силою СНД-колективу на Майнор forZe Esports це змагання стане першою серйозною перевіркою на міцність, а потрапляння в ТОП-3 вже можна буде вважати успіхом і непоганим доробком на майбутнє для складу.

Надрукувати
мітки:
коментарів