Поділитись:

У Луцьку вимагають заборонити стоянку таксі біля історичного факультету

П'ятниця, 01 липня 2016, 12:18

Стоянку таксі, яка розташована на проспекті Перемоги поруч з історичним факультетом СНУ імені Лесі Українки, хочуть заборонити або принаймні перемістити далі вздовж вулиці.

Таку петицію зареєстрував лучанин Вадим Слива на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Таксі, що там стоять, займають праву смугу руху і так вузької, але дуже завантаженої дороги, фактично звужуючи транспортний потік в бік пр. Соборності в тому місці до однієї смуги, на яку, до того ж, змушені виїжджати тролейбуси і маршрутки. Це суттєво сповільнює рух транспорту, спричиняє до небезпечних ситуацій з перестроюванням зі смуги в смугу безпосередньо біля стоянки таксі та намаганням водіїв проскочити перед маршрутками або тролейбусами ще на виїзді з перехрестя, на пішохідному переході. Ще більше ускладнює ситуацію те, що інколи водії якраз в тому місці повертають ліворуч, в двір автошколи ТСОУ, повністю зупиняючи рух і по лівій смузі", – написав він.

Із його слів, перенесення стоянки таксі в інше місце суттєво підвищить безпеку, прискорить проїзд на зазначеній ділянці дороги та спростить виїзд із перехрестя з кільцевим рухом у напрямку 5 школи, де маршрутки та тролейбуси зможуть спокійно відразу займати праву смугу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРОЇЗД У ТАКСІ ЛУЦЬКА МОЖЕ ПОДОРОЖЧАТИ

"Таксі ж можна перемістити, наприклад, на вул. Огієнка, поруч з тим же історичним факультетом, або далі по пр. Перемоги, в "кишеню" поруч з 5 школою. Перший варіант цікавіший, оскільки дозволить автомобілям таксі не розвертаючись виїжджати через перехрестя з кільцевим рухом як в бік пр. Соборності, так і в бік вул. Шопена або вул. Василя Мойсея", – зазначив Вадим Слива.

До кінця збору підписів залишилося Станом на 1 липня петицію підписали 31 особа з 300 необхідних.

Надрукувати
мітки:
коментарів