Поділитись:

Луцький бот Назар: що він вміє і як скористатися

Понеділок, 24 лютого 2020, 11:17
Луцький бот Назар: що він вміє і як скористатися

У Луцьку презентували сіті-бот Назар. Це новий сервіс для лучан, який дозволить оперативно та легко дізнаватися усю інформацію про роботу комунальних служб міста, про ремонтні чи аварійні відключення води, світла чи опалення.

Луцький бот Назар: що він вміє і як скористатися

Тестувати його почали ще у січні, а ось офіційна презентація відбулася 24 лютого у Центрі надання адміністративних послуг.

Луцький бот Назар: що він вміє і як скористатися

Аби скористатися ботом, можна запустити його через телеграм чи вайбер, ввести свою адресу та отримувати повідомлення. Також тут є довідкова інформація щодо адрес, годин роботи комунальних служб. Очікується, що до бота поступово підключатимуть усі служби, в тому числі щодо транспорту. А також розглядають можливість, аби бот працював і на Прилуцьке.

Луцький бот Назар: що він вміє і як скористатися

За допомогою бота лучани зможуть відправляти заявки у випадках відсутності води, світла, при виникненні непередбачуваних ситуацій у комунальній сфері.

На сайті сервісу йдеться, що бот доступний двома мовами: українською та російською.

Бот Назар також працює для Маріуполя, Тернополя та Дрогобич.

Зі слів директора ЦНАПу Лариси Карп‘як, бот повідомлятиме про аварійні ситуації, ремонтні роботи, відключення світла, водопостачання тощо.

«Наприклад, якщо на вулиці Дубнівській аварія і немає світла, то всі, хто під’єднався за цими адресами, отримає сповіщення про ці аварійні роботи, термін виконання тощо»,– пояснює Лариса Карп‘як.

Окрім цього, тут можна оцінити роботу служб, звернутися до комунальних установ за допомогою сервісу «заявка».

У міській раді наголошують, що це дозволить посилити контроль над роботою комунальних служб. Отримавши повідомлення про певні роботи, мешканці можуть на власні очі переконатися, чи справді це виконується. Для міської ради це не вартувало нічого. Бота назвали Назаром, оскільки, зі слів розробників, це найпоширеніше ім’я. Незабаром список служб розшириться ОСББ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів