Поділитись:

Волинський виробник погодився на перевірку антибіотиків у курях

Понеділок, 24 лютого 2020, 09:00
Волинський виробник погодився на перевірку антибіотиків у курях

Дослідження Держпродспоживслужби вказують на те, що в українському м’ясі немає залишків антибіотиків. Цьогоріч перевірять чотири птахофабрики на використання антибіотиків у виробництві, серед них – волинська. 

Про це пишуть Українські Національні Новини.

“Планами державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів передбачено відбір та проведення лабораторних досліджень (випробувань), зокрема антибактеріальних субстанцій (антибіотиків) і за проведеними результатами яких, у необроблених харчових продуктах тваринного походження, залишків антибіотиків не виявлено”, – зазначили у Держпродспоживслужбі.

Також там повідомили, що нині активно займаються вивченням теми резистентності до антибіотиків, яка турбує увесь світ.

“Стосовно підвищення обізнаності про стійкість до антимікробних препаратів та популяризації передового досвіду у цій сфері, інформуємо, що представники Держпродспоживслужби разом з представниками міністерств, громадських об’єднань та асоціацій постійно беруть участь в міжнародних та національних симпозіумах, конференціях та тренінгах з питань антибіотикорезистентності мікроорганізмів до антимікробних препаратів”, – зазначили у Держпродспоживслужбі.

Минулого року у Всесвітній організації охорони здоров’я оголосили про запуск нової глобальної кампанії боротьби з лікарською стійкістю, яку прийнято називати “антимікробною резистентністю”.

“Антимікробна резистентність – одна з найбільших на сьогодні проблем у сфері охорони здоров’я, яка загрожує перекреслити ціле століття медичних досягнень... Всі країни повинні знайти баланс між використанням антибіотиків і заходами з боротьби з лікарською стійкістю”, – сказав глава ВООЗ Тедрос Гебрейесус.

Саме тому використання антибіотиків виробниками харчових продуктів – одна з найбільших проблем сучасності.

1 січня 2020 року асоціація “Союз птахівників України” почала моніторинг найбільших виробників курятини та яєць на використання антибіотиків.

Йдеться про контрольований моніторинг залишків інгібіторів і токсинів у кормах, воді, кінцевій продукції і продуктах життєдіяльності птиці протягом всього циклу її вирощування на чотирьох підприємствах – членах асоціації, які добровільно погодилися пройти тестування, йдеться про: 

  • ЗАТ “Миронівська птахофабрика” Групи МХП (ТМ “Наша Ряба”);
  • ТОВ “Вінницька птахофабрика” Групи МХП (ТМ “Наша Ряба”);
  • ЗАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”);
  • ТОВ “Ясенсвіт” ГК “Ovostar Union” (ТМ “Ясенсвіт”).

В разі успішного проходження аудиту, ці виробники отримають право наносити на свою продукцію маркування "без антибіотиків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024