Поділитись:

Волинські роботодавці мусять звітувати про нових працівників, інакше – штраф

Понеділок, 24 лютого 2020, 08:42

Упродовж січня 2020 року волинські працедавці подали до територіальних органів ДПС у Волинській області 7665 повідомлень про прийняття працівників.

Про нових найманих працівників відзвітувалися як підприємства та установи зі статусом юридичної особи, так підприємці- фізичні особи, – повідомляє ГУ ДПС у Волинській області. 

Нагадаємо, що повідомлення до ДПС має бути надіслане до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. І таке повідомлення зобов’язані надсилати керівники підприємств, установ, організацій всіх форм власності та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю працівників. Повідомлення надсилається до податкових інспекцій за місцем обліку.

Кожен працедавець може самостійно обрати спосіб подання повідомлення:

  • засобами електронного зв'язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;
  • на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
  • на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу працедавців на тому, що за неподання повідомлення про прийняття на роботу найманих працівників до податкових інспекцій, передбачена адміністративна відповідальність (у вигляді штрафу в розмірі однієї мінімальної заробітної плати – 4723 грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів