Поділитись:

Суп, що може увійти до спадщини ЮНЕСКО, можна спробувати в Луцьку*

Неділя, 23 лютого 2020, 11:30

Серед безлічі переваг нашого міста, безперечно є смачна кухня. Найцікавіше, що в Луцьку є місця, де можна спробувати оригінальні страви з різних куточків світу високої якості та неймовірного смаку. Одне з найпопулярніших таки місць - фудкорт Grand Central на 4 поверсі РЦ “Промінь”. Тут навіть можна спробувати традиційний тайський суп, що вже скоро може увійти до спадщини ЮНЕСКО.

На фудкорті представлено багато різних закладів. Серед них Lemongrass, де готують класичну тайську кухню, дещо незвичну на перший погляд для нашого міста. Для тих же, хто любить яскраві фарби у своїй тарілці та смак страви - це справжня знахідка. Саме тут готують класичний Том Ям - суп, який може невдовзі стати культурною спадщиною ЮНЕСКО.

Том Ям (Tomyam Kung) - гострий тайський суп, буквально означає "варений салат з креветками". Сам Том Ям складається з бульйону, овочів і набору трав і спецій, і може готуватися з куркою (Том Ям Кай), креветками (Том Ям Кунг) або сумішшю морепродуктів (Том Ям тхали).

Секрет цього неймовірного супу криється в п'яти інгредієнтах - це лемонграсс, галангал, листя кафіра, перець чилі і свіжий сік лайма. Суп досить гострий, але тим хто воліє пом’якшити смак рекомендуємо додати кокосове молоко.

Луцьк, однозначно одне із тих міст, що дає всі шанси розширити свої горизонти. Достатньо лише дозволити собі спробувати щось новеньке й поповнити список своїх улюблених місць та страв.

Запрошуємо на фудкорт Grand Central Food Terminal.

РЦ “Промінь”, 4 поверх.

Надрукувати
мітки:
коментарів