Поділитись:

На Україну насувається циклон Юлія: чого чекати

Неділя, 23 лютого 2020, 11:10
На Україну насувається циклон Юлія: чого чекати

В Україні на кілька днів погіршиться погода. До нас йдуть одразу два циклони – Ксантипп і Юлія. 23 лютого майже всі області України накриє сильний вітер, дощі, місцями мокрий сніг, пише канал 24 з посиланням на Укргідрометеоцентр.

Негода не зачепить хіба що південь України, де нині переважає антициклон.

24 лютого негода покаже себе у всій красі. Пориви вітру подекуди сягатимуть 40 метрів на секунду. У Карпатах очікується сильний сніг і хуртовина, на дорогах – снігові замети та ожеледиця.

У горах чекають значну сніголавинну небезпеку. Синоптики радять обережно проходити під деревами, білбордами та хиткими конструкціями.
Довідково:

Найчастіше циклони виникають і розвиваються у місцях, де зустрічають течії теплого і холодного повітря, які рухаються у протилежних напрямах. Проковзуючи один відносно другого, ці потоки з різними температурами й густинами повітря створюють хвилі на фронтальній поверхні, яка нагадує дугу, згорнуту угнутістю в бік теплого повітря. У формуванні циклонів і антициклонів можна виділити три стадії: виникнення, розвиток і старіння. Тривалість кожної стадії приблизно 1 – 2 доби.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Синоптики пояснили, чому на Волині взимку так тепло і чи випаде сніг

Надрукувати
мітки:
коментарів