Поділитись:

Три тисячі доларів від підприємця: волинський поліцейський-хабарник піде під суд

П'ятниця, 21 лютого 2020, 12:00
Три тисячі доларів від підприємця: волинський поліцейський-хабарник піде під суд

Поліцейського на Волині судитимуть за вимагання й одержання 3 000 доларів США хабаря. 

Прокуратура затвердила й скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про хабар у розмірі 3 000 доларів США, який вимагав й отримав працівник Волинського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, – інформує пресслужба прокуратури Волині. 

Правоохоронець вимагав та 21 листопада 2019 року одержав ці кошти від підприємця за не притягнення його до кримінальної відповідальності за нібито протиправну діяльність, пов’язану із обігом криптовалюти. Нині працівника поліції обвинувачують у вчиненні цього злочину й невдовзі він постане перед судом. З роботи поліцейського звільнено. 

Як інформували раніше, хабарником виявився оперуповноважений відділу моніторингу та зонального контролю ДВБ Волинського управління Віктор Турич – колишній працівник кіберполіції.

Довідково:

за одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане із вимаганням, Кримінальним кодексом України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024