Поділитись:

Волинянка через суд змусила міграційну службу видати їй паспорт у формі книжечки

П'ятниця, 21 лютого 2020, 10:14
Волинянка через суд змусила міграційну службу видати їй паспорт у формі книжечки

Жителька Володимира-Волинського через суд добилася, аби їй виготовили паспорт у формі книжечки. 

Про це повідомляє "Княжий град". 

Втративши паспорт, володимирчанка звернулася до райвідділу ДМС із заявою про оформлення нового паспорта винятково у формі старого зразка. У листі Володимир-Волинського РВ УДМСУ у Волинській області вказали, що це неможливо, оскільки паспорт громадянина України оформляється тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

"Позивач  вважає, що своєю відмовою відповідач порушує її право на отримання документа, що посвідчує особу, а рішення відповідача є безпідставним та необґрунтованим, оскільки законодавством передбачена можливість видачі паспорта як у формі картки, так і у формі книжечки", – йдеться у рішенні суду.

Таким чином, Велика Палата Верховного Суду визнала протиправною відмову Володимир-Волинського райвідділу управління Державної міграційної служби видати паспорт громадянина України у формі книжечки.

Волинський окружний адміністративний суд зобов’язав Володимир-Волинський райвідділ Управління ДМС оформити та видати паспорт громадянки України у формі паспортної книжечки відповідно до положення про паспорт громадянина України, затвердженого постановою Верховної Ради України від 26 червня 1992 року №2503-ХІІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів