Поділитись:

Посольство розповіло, чому не евакуювали трьох українців і що з ними буде

Четвер, 20 лютого 2020, 20:05
Посольство розповіло, чому не евакуювали трьох українців і що з ними буде

При третьому медогляді перед посадкою в літак, який мав евакуювати людей з китайського міста Ухань до України, була виявлена підвищена температура у трьох українських громадян.

Уранці 20 лютого у всіх трьох наших співвітчизників температура тіла була нормальна. Про це повідомляє пресслужба Посольства України у Китайській Народній Республіці, – пишуть Українські Національні Новини. 

"Перед відльотом китайським медперсоналом було проведено медичний огляд громадян України та іноземців на предмет виявлення можливих ознак інфікування на коронавірус або симптомів хвороби, який здійснювався тричі: на вході в аеропорт, у місцях паспортного/митного контролів та перед посадкою в літак. При останньому, третьому медогляді перед посадкою в літак була виявлена підвищена температура (37,4 – 37,5 С) у трьох українських громадян (2 чоловіків та 1 жінки) і однієї громадянки Казахстану, яких, відповідно, не було допущено до посадки на літак", - повідомили дипломати.

Із їхніх слів, зазначених осіб за сприяння уряду провінції Хубей було доправлено тимчасово до готелю, у якому забезпечені умови карантину.

"На щастя, уранці 20 лютого у всіх трьох наших співвітчизників температура тіла була нормальна. Посольство України в КНР наразі вирішує питання подальшого розміщення цих громадян", – додали в посольстві.

Нагадаємо, що літак з евакуйованими українцями приземлився у Харкові. Президент Володимир Зеленський повідомив, що евакуйовані житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів