Поділитись:

Будьте милосердні, – ПЦУ відреагувала на ситуацію з евакуацією

Четвер, 20 лютого 2020, 12:49
Будьте милосердні, – ПЦУ відреагувала на ситуацію з евакуацією

Православна церква України відреагувала на прояв агресії людей щодо евакуації співвітчизників із Китаю. 

"Церква не може відповідати за медичну сторону питання, яка перебуває у компетенції спеціалістів та регулюється державою. Але ми зобов‘язані вказати на моральну сторону виклику, з яким зіткнулося наше суспільство", – зазначили на сторінці ПЦУ у фейсбуці. 

Заклик до милосердя і любові до ближніх – основа Божого Закону: "Отже, будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний" (Лк. 6: 36); "Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всім розумінням твоїм, і всією силою твоєю, – ось перша заповідь! І друга подібна до неї: полюби ближнього твого, як самого себе. Більшої за ці заповіді немає" (Мк. 12: 30-31).

Також у ПЦУ зазначили, що прояв милосердя до ближнього, який опинився у біді та скрутному становищі – головний сенс притчі про милосердного самарянина (Лк. 10: 29-37), в образі якого Бог вказує нам, як слід кожному чинити тоді, коли бачиш іншу, навіть чужу і незнайому тобі людину, в нагальній потребі.

"Загалом принцип ставлення до ближніх, за словом Господнім, є дуже простим та зрозумілим: "Отже, все, чого бажаєте, щоб вам робили люди, так і ви робіть їм, – бо в цьому є Закон і Пророки" (Мф. 7: 12). Тому кожен з нас може і має зрозуміти, як нам ставитися до тих, кого евакуюють з Китаю, – так само, як би ми хотіли, щоби поставилися до нас, якщо би ми опинилися на їхньому місці. 

ПЦУ закликає людей, аби їхній страх перед хворобою не затуманював розум і совість, людяність.

"Не забуваймо слова Писання: "Хто каже: "Я люблю Бога", а брата свого ненавидить, той говорить неправду: бо той, хто не любить брата свого, якого бачить, як може любити Бога, Якого не бачить?" (1 Ін. 4: 20). Нехай Господь дасть усім нам, як суспільству, мудрість та витримку, збереже від пошесті згубної хвороби та від згубної ненависті й відчуження", – йдеться у повідомленні. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
04 квітня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
12 березня 2024