Поділитись:

«Сімейне браконьєрство»: на Волині батька з сином шість разів ловив рибпатруль

Середа, 19 лютого 2020, 22:13
«Сімейне браконьєрство»: на Волині батька з сином шість разів ловив рибпатруль

Волинський рибоохоронний патруль продовжує здійснювати рибоохоронні заходи на водоймах області. Більшість порушників після притягнення до відповідальності, сплати штрафу та збитків починають розуміти свою помилку та в подальшому стають законослухняними. Однак державні інспектори рибоохорони фіксують злісних порушників, які повторно вчиняють порушення, інформує пресслужба рибпатруля Волині.

Зокрема, 14 лютого 2020 року на водосховищі поблизу с. Хорів Локачинського району Волинської області на території гідрологічного заказника «Лучний» викрито громадянина, що здійснював вилов риби однією риболовецькою сіткою. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушнику не вдалося завдати шкоди рибному господарству. На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Примітно, що це стало третім подібним порушенням, здійсненим даним громадянином. Так, 19 вересня 2017 року та 8 лютого 2018 року його було викрито за аналогічні правопорушення, однак тоді він використовував гумовий човен. Двічі суд обмежувався усними зауваженнями.

Також уже тричі притягувався до відповідальності син даного порушника. Зокрема, волинські рибпатрульні 2 грудня 2017 р., 22 жовтня 2018 р. та 7 листопада 2019 р. фіксували дану особу на тій же водоймі за риболовлею сітками з гумового човна. В даному випадку Локачинський районний суд кожного разу обирав стягнення у вигляді штрафу: першого разу – 340 грн, другого – 510 грн та третього – 340 грн. Останньою постановою суд призначив конфіскацію гумового човна, що й було здійснено виконавчою службою. Тому 14 лютого батько даного порушника ставив сітку на водоймі за допомогою гумового костюму.

«Хочу вкотре нагадати усім любителям рибалки, що в Україні рибальство регулюється Правилами любительського та спортивного рибальства. Якби ці громадяни використовували дозволені знаряддя лову – жодних проблем із законом вони б не мали. Часто під час затримання порушники пояснюють свої дії «традиціями регіону», але варто розуміти, що кожного року рибні запаси наших водойм зменшуються, і однією з причин є так звані «традиційні» знаряддя: сітки, «косинки» та «екрани». Варто усвідомити, що всі наші дії мають наслідки, які на собі відчують наступні покоління. Тому закликаю громадськість бути відповідальними, небайдужими та дотримуватися чинного природоохоронного законодавства», – прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

«Сімейне браконьєрство»: на Волині батька з сином шість разів ловив рибпатруль«Сімейне браконьєрство»: на Волині батька з сином шість разів ловив рибпатруль

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024