Поділитись:

Кав’ярні третьої хвилі захопили Луцьк?*

Середа, 19 лютого 2020, 18:19

У місцевих ЗМІ та в соціальних мережах тема місяця – нові кав’ярні в Луцьку, а особливо – третя кавова хвиля. Тож про ці хвилі хотілося дізнатися більше. Куди йти за інформацією про їжу та напої? Звичайно, на фудкорт Grand Terminal в РЦ “Промінь”, бо ж саме тут знаходиться величезна кількість закладів, в тому числі одна із таких кав’ярень – The Spiceroom. 

Тут надзвичайно балакуча та відкрита команда, тож довго просити не довелося, тут допомогли розібратися з новітніми термінами, а ми ділимося з вами.

Отож, що це за кавові хвилі і хто їх жене?

Першою хвилею вважається період, коли кава з'являється як продукт, доступний кожному. Основа цього періоду – вільний доступ, та про якість і смак ніхто не думав. Титанами Всесвіту кави того часу вважаються Nescafe та Maxwell. Але все змінюється, тож логічно, що в істинних кавоманів виникло бажання зробити так, щоб з кавою не лише прокидалися, а почали насолоджуватися нею. 

Новий етап – це поява на світовому ринку нового титана Starbucks, а разом із ним – лате з сиропами, фрапе, мокачіно й багато інших варіацій на основі кави. В цей час всі пили робусту, кривилися, додавали в неї молоко, сироп, тонни цукру, вважаючи це кавою.

Так тривати довго не могло.

Третя хвиля кави у світі почалася у 2000 році й триває досі. До Луцька хвиля дісталася лише зараз. Хоча насправді кав’ярня The Spiceroom працює майже рік на фудкорті й пропонує своїм гостям каву як унікальний продукт. 

В кав'ярнях третьої хвилі бариста знає і розуміє, що він заварює у вашій чашці. Про зерно він знає все. Звідки воно, як росло, як збиралося, мили його чи сушили. Тут дбайливо ставляться до кожного зернятка, подають арабіку та моносорти кави. 

На заміну сиропам і тоннам цукру прийшли альтернативні методи заварювання кави – ті, що дозволяють свіжеобсмаженому і свіжозмеленому зерну розкрити повний букет смаку у вашій чашці.

Альтернативних способів заварювання кави є багато: пуровер, сифон, кемекс, каліта. В The Spiceroom їх використовують і допомагають гостям розібратися у роботі своїх смакових рецепторів. Тут кажуть “я люблю каву” свідомо. Не тільки тому, що вона бадьорить.

Насамкінець нам дали пораду: піти в в кав'ярню третьої хвилі і замовити собі альтернативу. Власне, так ми і зробили. Тепер радимо вам.

Піднімайтеся на 4 поверх РЦ “Промінь” і шукайте на фудкорті Grand Central кав’ярню третьої хвилі The Spiceroom. Підказка: вона просто навпроти виходу з ліфта.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів