Поділитись:

Шахтарям шукатимуть нові робочі місця

Середа, 19 лютого 2020, 16:28
Шахтарям шукатимуть нові робочі місця

У рамках трансформації вугледобувної промисловості України для шахтарів шукатимуть нові робочі місця, оскільки видобуток вугілля є збитковим та завдає шкоди екології.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель розповів про масштабну програму професійної переорієнтації шахтарів. З його слів, у країні повинна розвиватися відновлювана енергетика, акумулюючі потужності, а вугілля і його спалювання загрожує екологічним лихом.

"Ми стаємо більш ефективними, а це означає, що нашим людям, які працюють в енергетиці, треба пропонувати нове майбутнє. Треба шукати для них нові робочі місця. Уряд, поважаючи працю шахтарів, шукає, як реалізувати задумане. Ми хочемо, щоб ці люди знайшли нову роботу, а не були змушені лізти до шахти, наражатися на небезпеку", – заявив Оржель. 

Олексій Оржель додав, що в сучасних реаліях Україна змушена купувати антрацитове вугілля для українських ТЕС, якого не видобуває жодна шахта на підконтрольній території.

"До того ж ми авансом сплачуємо за вугілля на складах наших ТЕС більше, ніж ми спалюємо, тому що  змінився клімат. Будьмо відверті, видобуток вугілля в нових умовах  є не рентабельним", – підсумував міністр енергетики та захисту довкілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів