Поділитись:

«Де вас, довб*й*бів, беруть?» – у Луцьку біля ринку – сутичка між студентами та чоловіками з «Самооборони»

Середа, 19 лютого 2020, 08:20
«Де вас, довб*й*бів, беруть?»  – у Луцьку біля ринку – сутичка між студентами та чоловіками з «Самооборони»

У неділю, 16 лютого, близько дев’ятої вечора компанія підлітків – троє хлопців та двоє дівчат – після прогулянки в Центральному парку імені Лесі Українки спокійно поверталася додому. На світлофорі на вулиці Глушець біля Центрального ринку молодь, не дочекавшись, доки увімкнеться зелене світло, мали необережність перебігти дорогу на червоне. Кажуть, вулиця була порожньою, тому й не почекали. А згодом отримали стусанів від осіб, які представилися самооборонівцями.

Про це пише Інформаційне Агентство Волинські Новини з посиланням на батьків одного з постраждалих.

На протилежному боці вулиці на них із вигуками: «Куди прете, під@р*си? Понароджують вибл*дків. Де вас, довб*й*бів, беруть? Ви діти таких самих батьків-довб*й*бів». Підлітків матюкав та обзивав виродками невідомий чоловік у камуфляжному одязі.

«Я не стерпів образи, та ще й у присутності дівчат, і попросив його висловлюватися культурно, не обзивати, і запитав: невже ми вчинили такий злочин, щоб так ображати? Від того у «героя» ніби знесло дах і він з кулаками посунув на нас», - розповідає один з компанії підлітків.

Один із хлопців, виставивши руки вперед, щоби стримати чоловіка, який прямував до його товариша, почав просити того заспокоїтися, перепрошував і обіцяв, що більше вони не перебігатимуть дорогу на червоне світло, проте це не подіяло.

За тим до чоловіка вже підбігло на допомогу ще кілька чоловіків у цивільному, один з них тицьнув компанії неповнолітніх під ніс посвідчення «Самооборони Майдану». На ошелешену компанію підлітків, яка не зрозуміла, що такого вчинила, посипалися відбірні матюки і образи, а хлопчині, що насмілився заговорити до людини у камуфляжі, ще й почали погрожувати.

Тим часом Ярославові, який намагався стримати агресивного чоловіка у військовій формі, його колега-самооборонівець неочікувано зацідив у скроню, вискочивши з-за спини. Наступний удар неповнолітньому дістався по носі. Іншого підлітка, схопивши за волосся, представники «Самооборони Майдану» просто відтягнули вбік, третьому теж дісталося по носі.

«Добре, що хоч дівчата встигли відбігти. Розумієте, я спортсмен, мій профіль – змішані єдиноборства, – розповідає Ярослав. – Тому коли мені «прилетіло» в скроню, на автоматі викинув праву руку, і тільки вже майже вдаривши, пригальмував, – заледве стримуючи хвилювання, пояснює підліток. – Але ж не міг я просто собі стояти, коли мене б’ють! Кажуть, що одному з тих агресивних чоловіків я розбив губу, а іншому нібито – щелепу.

Але ні я, ні мої друзі не бачили їхніх травм! Під час тієї сутички я тільки себе стримував, щоб нікого не «погасити». Розумів, що то може бути кримінал. Тому не завдавав їм ударів, а просто не давав чотирьом чоловікам себе скрутити. Напевно, саме це їх і розлютило – що я опирався», - розповідає юнак.

Жінка, яка у той час проходила повз, крикнула до «самооборонівців»: «Що ви робите?! Не бийте дітей!», проте, зі слів потерпілих, на це чоловіки не відреагували і порадили «йти подалі».

Тим часом один із підлітків викликав патрульних. Ті приїхали, розборонили всіх та почали опитувати. Самооборонівці одразу заявили, що зловили неадекватних наркоманів, які самі до них почали лізти, а вони – захищатися. Тож юнакам довелося пережити ще й обшук.

«Образливо, коли ти навіть цигарок в житті не пробував, а тебе обзивають наркоманом, ще й якусь закладку в шкарпетках шукають», – розповідають хлопці. Трохи втихомирилися чоловіки тільки тоді, коли неповнолітній, якого вони били, вигукнув: «Що ви робите? Що ви говорите? Тут же камери на магазинах! Можна по них подивитися, хто кого першим ударив».

За таке порушення, як перебігання дороги на червоне світло, патрульні, оскільки хлопці ніколи і ніде не притягалися до відповідальності, обмежилися усним попередженням. По тому підлітки, які вже встигли повідомити своїх батьків про побиття самооборонівцями, поїхали до травмпункту, аби зафіксувати побої, оскільки з вуст чоловіків лунали погрози про те, що підлітки «полетять» зі своїх навчальних закладів і що їм грозять серйозні проблеми.

«Де вас, довб*й*бів, беруть?»  – у Луцьку біля ринку – сутичка між студентами та чоловіками з «Самооборони»

Редакція звернулась в навчальний заклад, аби поцікавитись, як проявляє себе в навчанні та спілкуванні потерпілий. Там повідомили, що студент характеризується виключно з позитивної сторони, викладачі кажуть, що він спокійний, ввічливий і дисциплінований.

«Де вас, довб*й*бів, беруть?»  – у Луцьку біля ринку – сутичка між студентами та чоловіками з «Самооборони»

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів