Поділитись:

Ексначальник митного посту "Луцьк" "заробив" консультаціями на елітний автопарк (відео)

Вівторок, 18 лютого 2020, 17:38

Родина в.о. начальника Чорноморської митниці Олександра Щуцького, який колись очолював митний пост "Луцьк", протягом останніх 10 років володіла рядом люксових авто. Але при цьому відповідних доходів на їх придбання у членів родини журналістам знайти не вдалося.

Про це йдеться у сюжеті Лесі Іванової, Марини Ансіфорової та Валерії Іванової для телепрограми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

BENTLEY CONTINENTAL,  BMW X5, AUDI 8N TT, MERCEDES-BENZ GLE 320,  MERCEDES-BENZ GL 350, MERCEDES-BENZ GL 550, RANGE ROVER та водний катер щонайменше за 20 тисяч доларів були в різний час записані на батька, брата та дружину митника.

До приходу на митницю Олександр Щуцький також працював на держслужбі  – начальником управління забезпечення ДСНС та у Мінекономрозвитку. Між цими роботами мав кількарічну паузу, але в цей період не сплатив до бюджету жодної копійки податків.

У інтерв’ю Олександр Щуцький спочатку запевняв, що на майно заробив, працюючи на приватний бізнес, але після питання про податки, заявив, що ці 5 років був безробітним, і займався лише бізнес-консультаціями. 

Відповідно до декларації Олександра Щуцького, якраз за “консультаційні послуги” він отримав по 140 тисяч гривень від двох осіб – Михайла Апостола та  Віталія Коваля

Апостол – заступник міністра внутрішніх справ, благодійні фонди якого підозрюють у ввезенні комерційних товарів під виглядом гуманітарної допомоги через митницю. Коваль же очолював компанію ТОВ  “Інвесттрейдсервіс”, яка фігурує у кримінальному провадженні щодо підробки податкових декларацій, задля ухилення від сплати реальних податків на митниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів