Поділитись:

Луцькі айтішники читатимуть у СНУ лекції про інформаційну безпеку

Понеділок, 17 лютого 2020, 13:34

Луцький ІТ-кластер (LITaC) та кафедра національної безпеки Східноєвропейського нацуніверситету імені Лесі Українки уклали угоду про співпрацю.

Про це повідомляє виконавча дирекція LITaC.

В умовах зовнішньої агресії проти України допомога вишам у підготовці фахівців із кібербезпеки та державної безпеки – справа надважлива. Тому Луцький ІТ-кластер підписав угоду про співпрацю із кафедрою національної безпеки СНУ. Угоду підписали співзасновник LITaC, керівник компанії InternetDevels Віктор Левандовський та завідувач кафедри Михайло Наход.

У межах проєкту «Інформаційна безпека» фахівці ІТ-компаній Луцька залучатимуться до проведення лекцій і тренінгів для студентів спеціальностей «Кібербезпека» та «Державна безпека». Першу лекцію щодо шкідливого програмного забезпечення, заходів безпеки прочитав керівник InternetDevels Віктор Левандовський. 17 лютого о 15:00 відбудеться лекція щодо практичного використання інструментів Google, яку прочитає співзасновник LITaC, керівник компанії ideil. Вадим Махомед.

Окрім того, у межах проєкту IT is True від Луцького ІТ-кластеру головний редактор інтернет-видання «Волинь Online» Мар’яна Метельська прочитала для студентів факультету історії, політології та національної безпеки СНУ лекцію на тему «Обережно, фейк! Як відрізнити недостовірну інформацію у ЗМІ та соцмережах».

Довідково: 

Луцький ІТ-кластер об’єднує компанії, організації, структури та спеціалістів сфери інформаційних технологій у Луцьку, які інтеграційно взаємодіють між собою. Основна місія ІТ-кластера – освітні та навчальні програми для студентів та учнів, популяризація галузі ІТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів