МАУ й аеропорт "Бориспіль" відкривають сквер пам’яті жертв авіакатастрофи в Ірані

Понеділок, 17 лютого 2020, 12:51

У понеділок, 17 лютого, минає 40 днів з моменту трагічної загибелі пасажирів та екіпажу літака МАУ рейсу PS752, що був збитий поблизу Тегерана.

Авіакомпанія МАУ спільно з аеропортом «Бориспіль» вирішила цього дня відкрити на території летовища сквер пам’яті жертвам авіакатастрофи, встановивши на місці скверу і меморіалу пам’ятний камінь: між терміналом D і VIP-терміналом, – інформує Радіо Свобода.

На церемонію закладення скверу запрошені рідні та близькі загиблих українців, представники влади і громадських організацій, посли і представники дипломатичних місій Канади, Ірану, Швеції, Великої Британії, Німеччини та Афганістану – країн, що також втратили в катастрофі своїх громадян.

Нагадаємо, 8 січня вранці розбився пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Boeing 737-800. На борту перебували 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Серед загиблих в результаті краху літака 11 громадян України, зокрема й бортпровідниця із Нововолинська

Посольство України в Ірані заявило, що, за попередньою інформацією, літак розбився внаслідок аварії двигуна через технічні причини. Посольство наголошує, що наразі версія теракту виключається.  В Україні та Ірані оголосили 9 січня днем жалоби.

Зранку 11 січня Іран зізнався, що збив український пасажирський літак авіакомпанії МАУ. Український уряд виплатить родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані по 200 тисяч гривень допомоги та візьме під контроль виплату страховки, яку передбачає Монреальська конвенція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: