Поділитись:

Як змінився перспективний план формування ОТГ на Волині

Понеділок, 17 лютого 2020, 09:02

12 лютого Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження «Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Волинської області» № 124-р., які передбачають лише його доповнення Мар’янівською селищною ОТГ Горохівського району.

Про це інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України. 

«Ці зміни дадуть можливість цій ОТГ, сформованій ще 30 червня 2019 року, цьогоріч перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, а також отримати субвенцію на розвиток інфраструктури», – наголошує консультант з правових питань Асоціації міст України Валентин Малиновський, який працює в області в межах проєкту «ПУЛЬС», що його АМУ втілює за підтримки USAID.

Зі слів Малиновського, відповідно до урядового розпорядження, до цієї ОТГ ввійшли Мар’янівська селищна і Бранівська, Бужанівська, Цегівська сільські громади. Відповідно був уточнений склад Горохівської міської ОТГ: Горохівська міська та Галичанська, Журавниківська, Квасівська, Лемешівська, Мирківська, Печихвостівська, Підберезівська, Пірванченська, Рачинська, Скобелківська, Скригівська, Терешківцівська, Холонівська сільські громади.

«Проєкт нового перспективного плану Волинської області, сформованого у відповідності до Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої постановою КМУ 24 січня 2020 року, перебуває на остаточному розгляді Мінрегіону і буде ухвалений урядом уже найближчим часом. Зокрема, у Горохівському районі, окрім Горохівської та Мар’янівської ОТГ, передбачена Берестечківська міська ОТГ у складі Берестечківської міської, Горішненської, Жабченської, Лобачівської, Мервинської, Перемильської, Пісківської, Смолявської сільських громад», – пояснює консультант АМУ.

Окрім того, Валентин Малиновський наголошує, що у зв’язку з тим, що громада Шклинської сільської ради виявила бажання приєднатися до успішної Городищенської сільської ОТГ Луцького району, Шклинську ОТГ вивели з проєкту перспективного плану. Відповідно, всі сільські громади, що передбачалися у складі цієї ОТГ, зарахували до Городищенської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів