Поділитись:

У Києві затримали лідера злочинної групи, якого шість років шукав Інтерпол (відео)

Неділя, 16 лютого 2020, 23:05
У Києві затримали лідера злочинної групи, якого шість років шукав Інтерпол (відео)

У Києві затримали лідера злочинної групи, яка займалася вимаганням грошей та переробкою зброї. Він переховувався від правосуддя протягом шести років.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

"Затриманий шість років перебував у міжнародному розшуку і переховувався від правоохоронних органів. Йому інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених шістьма статтями Кримінального кодексу України", – йдеться  у повідомленні.

Сьогодні, 16 лютого, у Києві співробітники Департаменту карного розшуку Нацполіції за підтримки спецпризначенців КОРДу провели спецоперацію для затримання чоловіка, якого запорізькі правоохоронці шість років тому оголосили у міжнародний розшук.

Увесь цей час він переховувався від органів слідства. Чоловік, 1975 року народження, підозрюється у створенні злочинної організації, яка займалася вимаганням коштів у підприємців, а також у прикритті її діяльності. Також затриманого підозрюють у незаконному зберіганні та переробці зброї, організації так званих кримінальних "сходок" та координації діяльності злочинних груп, учасники яких скоювали тяжкі злочини.

12 січня 2018 року слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя винесено ухвалу про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Його доставлять для проведення слідчих дій у місто Запоріжжя.

Чоловіку інкримінують створення злочинної організації, привласнення майна, відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, а також вимагання, незаконне виготовлення вогнепальної зброї та незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами (ч.1 ст.255, ч.3 ст.27, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191, ч.3 ст.209, ч.2 та ч.4 ст.189, ч.1 ст.263-1 та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України).

На оприлюднених фото та відео видно, що затримання відбулося в одному з ТРЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів