Поділитись:

Гендерні історії з Єгипту

Неділя, 16 лютого 2020, 19:40

18+ текст не для людей з хиткою психікою! ⛔️

Нарешті я дозріла написати #гендерніісторії з Єгипту. Довго виносячи у собі і вагаючись, чи писати про це, я все ж зробила. Читайте. Ваш світ уже не стане таким, як був.

Не вірте єгипетським гідам-чоловікам, які говорять: «Приїжджають ці навіжені європейки і говорять, що ми дискримінуємо жінок. Це безпідставна брехня. Ми боготворимо наших представниць слабкої статі, бережемо їх, заробляємо гроші для них. Собі купуємо срібло, а їм золото, вони ж у нас прекрасні, як квіточки. Якщо жінка підійшла до черги, де стоять чоловіки - тут же всі розступаються і пропускають, стоячи як стадо баранів перед величчю однієї жінки.»

Це все собача хрінь. Абсолютна хрінь, у порівняні з тим, яких знущань зазнають жінки у цій країні. За офіційною статистикою 87% (а неофіційно 95%) жінкам в країні робили хітан - жіноче обрізання. Тепер зупиніться і подумайте чи справді ви хочете знати про це.

Подумали? Окей. Так от: хітан - часткове або повне хірургічне видалення зовнішніх жіночих геніталій, що здійснюються з немедичних причин. Дівчаткам у малому віці зі згоди батьків, вирізають клітори, зовнішні та внутрішні статеві губи. У найбільш крайніх випадках зашивають вагіни, вставляючи лише трубки для мочевипускання і менструації. Розривають після заміжжя, аби народити дітей і у деяких ситуаціях зашивають назад.
Моторошно?

Я не писатиму, якого фізичного каліцтва зазнають ці дівчата. Я навіть не окреслюватиму якої психологічної рани зазнає жінка, яка потім з цим живе. Про це пишуть окремі статті та книжки. І я маю не так багато символів у цьому пості, аби передати це все вам. Хоча, якщо ви адекватна людина з почуттям емпатії вас так само зараз коробить, як і мене.

Я розкажу про трішки інше. Вже кілька років хітан заборонений на державному рівні, але ці операції й досі активно продовжують здійснюватись. У тісних кабінетах лікарів гінекологів у «позаурочний» час, у задушних підвалах обвалених трущоб старими лезами, скельцями і чим тільки можна маленьким дівчатам заживо відрізають найчутливіші органи їх нього тіла.

Найстрашніше, що до цих каліцтв своїх чад приводять найчастіше саме матері. Вони банально бояться, того, що їх дочок ніхто не візьме заміж. Чоловіки хочуть обрізаних жінок, бо їх мами і бабусі були обрізаними. Вони хочуть «чистих» жінок, які не гулятимуть у перспективі. Так, така жінка не буде хотіти іншого чоловіка, крім свого, як переконують себе єгипетські чоловіки, але і його вона теж не бажатиме, адже, жінка, яка не має клітора малоймовірно отримує насолоду від сексу взагалі.

У чому ж причина цього дикунства? Тупий відданий релігійних фанатизм, який став побутовим устроєм. За деякими трактовками Корану, за жінкою, яка сама виходить з дому на вулицю іде Шайтан, себто сам диявол. І, справді, на вулицях єгипетських міст ми помічали купу-купезну саме чоловіків, не жінок.

Вони, сидячи на запилених пластмасових стільцях, курили кальяни, пили чаї, вели якісь свої бесіди, обговорювали людей, що йшли повз них, робили вигляд що над чимось клопочуться, дехто дійсно працював або намагався надурити наївних туристів. Цілий man‘s world. Жінок серед них не було. Вкрай мізерну кількість їх можна було побачити у швидкій ході місто, але це мабуть, тому, що вони віткали від сатани, який ішов позаду них.

Чи є у Єгипті багатоженство? Так. Але через бідність таку розкіш, як 2 чи 3 дружини може собі дозволити вкрай мало єгиптян. Ну такі речі, як те, що вони еквівалентно мають бути забезпечені, і перша дружина «погоджує» всіх наступних, я не говоритиму, адже ви самі це і так знаєте.

Чоловіки не можуть одружуватись, якщо не зароблять певного капіталу для сім’ї і тут уже бачимо дискримінацію у інший бік - бік чоловіків. Так, саме вони в абсолютній більшості єгипетських сімей виступають «годувальниками». Але якби у родині були 2 партнери, які працюють, бідність не була би такою разючою. Всьому винен цей клятий релігійний радикалізм.

Чоловікам, як і жінкам заборонені дошлюбні статеві відносини, саме тому мусульманські країни приносять найбільший світовий трафік порно сайтам.

Є ще там і інша темка: «Ловці голосів». Це одинокі чоловіки, які маструбують, набираючи довільні рандомні номери на телефоні у надії почути жіночи голос на іншому боці лінії, який задовільнить його самотність. Будучи у Єгипті, ми з Dmytro Chumachenko частенько бачили невідомі номери, які нам безсовісно «наярюввли» навіть у ночі і які ми благополучно ігнорували, а от уже по приїзду я дізналась справжню ціль цих дзвінків.

Ну, і звісно, у країні, де заборонені статеві відносини до шлюбу процвітає анальний секс з усіма його наслідками такими, як жорсткі геморої та анальні тріщини у неокріплих організмів.

На закінчення дам вам абзац з книги польського журналіста Пьотра Ібрагіма Кальваса «Єгипет: Харам, Халяль». Без коментарів.

«Я подивилась між ніг і побачила, як знахарка готується до роботи...Мені було страшенно цікаво, чим вона мене різатиме: думала побачу якийсь великий ніж... вона витягнула малу полотняну торбнку випоропала з неї зламане лезо для бритви і заходилася уважно його розглядати... я помітила на вищербленому лезі засохлу кров... плюнувши на лезо, знахарка витерла його об сукню... тоді мені потемніло в очах - це мама прикрила їх шарфом, а потім я довідалась, як воно - коли тобі відрізають частину тіла. Я чула звуки тупого інструменту, що розтинав мою шкіру туди назад... коли згадую, просто не можу повірити, що це пережила я сама... проте я навіть не здригнулась, я пам’ятала про Аман і знала, що виходу немає, а ще хотіла, щоб мама мною пишалась. Я почала просити Бога, аби усе закінчилось. Він почув мене, я знепритомніла.»

Буду вдячна, якщо напишите, які у вас відчуття після прочитання...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів