Поділитись:

У Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців (фото)

Субота, 15 лютого 2020, 22:29

У Луцьку сьогодні, 15 лютого, відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан.

Про це інформує пресслужба Луцькради.

Вони розпочалися урочистими зборами та святковим концертом у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Голова Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович підсумував роботу очолюваної ним організації у 2019 році, зупинився на здобутках та підтримці бойових побратимів.

Звертаючись до присутніх, Григорій Пустовіт зазначив: “Сьогодні ми зібралися, аби ще раз згадати про війну, яка принесла горе у родини неодного покоління українців. 31 рік тому відбулося виведення радянських військ з Республіки Афганістан. Однак, та війна не завершилась, адже вона назавжди залишилась у ваших думках та пам'яті. Це реалії життя. На жаль, та війна забрала багато життів наших співвітчизників. Сьогодні ми згадуємо тих хлопців.

Коли у 2014 році в Україну прийшов ворог і розпочалася війна, афганці, як вас звикли усі називати, знову були у перших рядах. Ви знаєте, що таке небезпека, що таке смерть, що таке війна. Ви пішли першими захищати Україну та її кордони і аби менше гинуло тих, хто ще не знав, що таке війна. Ми обов'язково переможемо у цій війні”.

Також вручили почесні нагороди активістам Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Анатолію Носалюку, Анатолію Борисенку, Олександру Рубану та Віталію Халику.

Потому учасники заходу поклали квіти до пам'ятного фотостенду “Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України”, пройшли вулицями міста та поклали квіти до пам’ятників Воїнам-інтернаціоналістам, Волинським Героя Небесної Сотні та Вічного вогню на меморіальному комплексі “Вічна Слава”.

На завершення заходу голова Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович подякував усім, хто прийшов вшанувати пам'ять бойових побратимів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів