Показали нові фото, як виглядає коронавірус під мікроскопом

Субота, 15 лютого 2020, 05:46

Вчені з Лабораторії Скелястих гір Національного інституту алергії та інфекційних захворювань (NІAІ) у Гамільтоні (штат Монтана) опублікували нову серію знімків коронавірусу Covid-19. Як повідомляє Дзеркало Тижня з посиланням на блог Лабораторії, зразки вірусу надала доктор Елізабет Вітт, а їхні знімки зробила мікроскопіст Елізабет Фішер.

Вчені підкреслюють, що вірус виглядає дуже схожим на MERS-CoV (Коронавірус близькосхідного респіраторного синдрому) і SARS-CoV (Важкий гострий респіраторний синдром). Вони також відзначають, що це не дивно. Виступи на поверхні вірусу, які нагадують корону, дали йому родове ім'я – коронавірус.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Читайте більше про небезпечний вірус з Китаю

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: