Поділитись:

Вартість оренди житла різко зросте, – експерти

Четвер, 30 червня 2016, 09:48
Вартість оренди житла різко зросте, – експерти

Прогнозують, що вже в серпні ціни на оренду нерухомості можуть піднятися на 10-15%.

До кінця літа попит на оренду житла в Україні злетить. Як кажуть експерти: сотні тисяч студентів повернутися до масштабних міст після літніх канікул і передусім спробують зайняти недорогі квартири. Через різке зростання попиту на ринку оренди житла можуть на 10-15% піднятися ціни на квартири, – пише "Сегодня".

Найдешевші квартири в Сумах, Кіровограді, Тернополі. Тут однокімнатну квартиру можна орендувати приблизно за 2000 гривень. Ще дешевше квартири можна знайти на території "республік". Квартиру на непідконтрольних української влади Луганську можна орендувати за все за 1200 гривень на місяць. Найдорожче житло – в містах-мільйонниках. Також більше доведеться платити в курортних містах. У Дніпропетровську однокімнатну квартиру можна орендувати від 3 тисяч гривень. При цьому в Миколаєві, Чернігові, Запоріжжі, Хмельницькому за "однушку" доведеться платити від двох тисяч гривень.

Влітку квартири подорожчають

Ріелтор Максим Бабуряк пояснює, найсприятливіший час для ринку нерухомості настає в серпні-вересні. У цей час значно зростає попит на житло, а разом з тим зростають ціни. Пов'язано це насамперед із великою кількістю студентів, які влітку квартири звільняють, а в серпні-вересні знову шукають собі житло. За словами експерта, квартири можуть подорожчати на 10-15%.

Керівник Комітету з інформаційних систем і аналітики Асоціації фахівців з нерухомості Едуард Бразас зазначає: до кінця літа знайти собі квартиру буде складніше.

"Серпень і вересень – найвищий сезон в оренді. Тоді буде найважче орендувати житло. Природно до цього періоду потрібно вирішити свої питання з житлом. Якщо зараз можна подивитися п'ять квартир і вибрати, то в серпні можна подивитися дві, а коли дійде час до третьої, вже перші дві займуть", – говорить Едуард Бразас.

Експерт також вважає, квартиранти в серпні-вересні можуть заселитися в орендоване житло вже за новими цінами.

"Ціни на все ростуть і, звичайно, власники квартир хочуть підвищувати вартість, часто для тих, хто живе давно, вартість не піднімають, проте у вересні-серпні, коли в багатьох квартирах з'являться нові квартиранти, вони можуть заселитися вже за новими цінами – з подорожчанням", – розповідає Едуард Бразас.

Генеральний директор одного з великих київських агентсво нерухомості Галина Мельникова впевнена, найближчим часом ціни на оренду нерухомості не зміняться.

У той же час експерти відзначають: власники квартир не можуть різко підвищувати орендну плату, адже в українців просто немає грошей платити більше.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЦІНИ НА ОДНОКІМНАТНІ КВАРТИРИ ПО УКРАЇНІ: У ЛУЦЬКУ ОДНІ З НАЙВИЩИХ

Надрукувати
мітки:
коментарів