Поділитись:

Були з сітками і п’яні: на Волині риболов "здав" своїх "колег"

П'ятниця, 14 лютого 2020, 18:45

До Волинського рибоохоронного патруля 13 лютого надійшло повідомлення від небайдужого риболова про грубе порушення правил рибальства на заплаві р. Стир, що поблизу вул. Ковельської у Луцьку. 

Державні інспектори рибоохорони оперативно прибули на місце правопорушення. До рибпатрульних також долучилися громадські активісти з групи в соціальній мережі "STOP браконьєрство", які мали в користуванні тепловізор, що допомогло спостерігати за вчиненням протиправних дій та викрити порушників на місці скоєння правопорушення, – інформує пресслужба патруля. 

Рейдова група о 23:00 затримала двох громадянин, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову. За допомогою двох риболовецьких сіток порушники встигли виловити рибу: плітка – 17 штук, плоскирка – 9, окунь – 2. Збитки, завдані водним біоресурсам, становили 1 785 грн.  

Під час затримання правопорушники, перебуваючи в нетверезому стані, чинили опір та відмовилися називати себе. Для встановлення особи чоловіків та забезпечення громадського порядку викликали працівників патрульної поліції м. Луцьк. Під час встановлення особи виявлено, що один з громадян у 2010 році був громадським інспектором Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Волинській області.

На осіб складено два протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення правопорушників до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

«Дякуємо громадянам, які звертаються на «гарячу лінію» та повідомляють про факти виявлених порушень. Державні інспектори, в силу своїх фізичних можливостей, не можуть одночасно контролювати абсолютно всю територію Волинської області. Також вдячні громадським активістам за активну позицію, небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів