Поділитись:

Волинська дитяча лікарня не хоче об'єднуватися із перинатальним центром

П'ятниця, 14 лютого 2020, 10:51
Волинська дитяча лікарня не хоче об'єднуватися із перинатальним центром

Персонал Волинської обласної дитячої лікарні проти реорганізації медичного закладу.

Нагадаємо:на 28-й сесії обласної ради депутати проголосували за об’єднання лікарні і перинатального центру в одну медичну установу – «Обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства». За припинення діяльності обласної лікарні як окремої медичної установи проголосували 34 депутати, – йдеться у сюжеті UA:Волинь. 

«Це нонсенс, такого нема в Україні. Ми відповідаємо за дитячу допомогу монополістично. Перинатальний центр – це передусім породіллі, це допомога дорослим, а потім вже дітям», – зазначив Сергій Ляшенко, директор дитячої лікарні. 

Волинська обласна дитяча лікарня почала свою роботу в 1986 році, розрахована на 325 ліжок. Одним із наймасштабніших проєктів закладу було будівництво перинатального центру. Коли заклад був майже добудований, у 2018 році, його від'єднали від лікарні і зробили окремою структурою. Нині ж їх хочуть знову об'єднати, підпорядкувавши лікарню перинатальному центру. 

«Враховуючи те, що вся Україна з 1 квітня вступає в медичну реформу, було б логічно дати обом закладах попрацювати в умовах нового господарювання, а тоді вже подивитися, чи щось змінювати чи ні. Побачити ефективність», – наголосив Сергій Ляшенко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024