Поділитись:

Менше Росії: у Білорусі хочуть змінити державний герб (фото)

П'ятниця, 14 лютого 2020, 04:17

У Білорусі мають намір змінити дизайн державного герба, який має бути більш сучасним. 

Про це повідомляє ZIK з посиланнямна видання Tut.by.

У закон Білорусі про державні символи планують внести зміни, розроблені у Міністерстві юстиції, згідно з якими державний герб країни буде змінений на більш миролюбивий.

Як повідомляє міністр юстиції Олег Слижевський громадяни неодноразово звертались з пропозицією внести зміни в зображення герба. Над зміною працювала геральдична рада при президенті.

Фахівці дійшли висновку, що зображення потребує удосконалення. Наприклад, зараз зірка вгорі герба має чіткі межі.

"У такому вигляді символ більше застосовується в мілітаризованих зображеннях, так як носить войовничий характер. Республіка Білорусь – миролюбна держава, яке зберігає нейтралітет, не розглядає агресію як спосіб своєї політики. Необхідно привести герб відповідно до миролюбним змістом, щоб герб сприймався позитивно", – зазначив міністр.

Окрім цього, зображення конюшини і льону стануть більш об'ємними, як і стрічки, які обрамляють квіти. Уточнено зображення контуру території держави, воно стане золотим – в тон сонячних променів. Зображення материків стануть більш чіткими і географічно вивіреними. Більш чітким буде художнє рішення стрічки з написом "Республіка Білорусь".

Зокрема, на новому гербі, зображення планети буде з такого ракурсу, щоб було видно більше Європи і менше Росії, як у нинішньому варіанті.

Терміни заміни старого герба на оновлений поки не визначені, законопроект направлений до парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів