Поділитись:

Була Альоною – стала Матвієм: у Нововолинську жінка змінила стать

Четвер, 13 лютого 2020, 16:50

фото ілюстративне 

У Нововолинську міському відділі ДРАЦСу здійснили реєстрацію зміни статі: жінці, яка вирішила стати чоловіком, обрали нове ім'я та прізвище. 

Про це розповіла начальниця ДРАЦСу Людмила Савік, – пише БУГ. 

Жінка таким чином вирішила “почати все з початку” після розлучення з чоловіком. А в січні 2020 року отримала документи на виконання рішення, пов’язане зі зміною статі: Альона стала Матвієм.

Зараз Матвій (в минулому – Альона) тут не проживає.

Як розповіла Людмила Савік, раніше жінка звернулася у лікувальний заклад у Києві з приводу того, що відчуває себе, як хлопчик. Відтак була проведена замісна терапія упродовж трьох років, згодом їй дали висновок, що вона може бути чоловіком.

"Хоча, відверто, на фото вона схожа на жінку", – зазначила очільниця ДРАЦСу. 

"Ця відкритість, ми йдемо в Європу, бачимо, як у вільних країнах все відбувається. У вересні була на курсах підвищення кваліфікації, де зібралася група, в якій всі керівники більше 10-ти років. Ми стільки за життя побачили, ділилися досвідом, говорили і про такі зміни (реєстрація зміни статі, – ред.). Я слухала, але і не вникала, не думала, що доведеться з таким стикнутися. Справа була започаткована на території медзакладу. Оскільки жінка зареєстрована в Нововолинську, прийшли документи на виконання від відділу ДРАЦСу в Києві", – пояснила вона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів