Поділитись:

В Україні створюють нову партію

Середа, 29 червня 2016, 20:33
В Україні створюють нову партію

Колишні заступники генерального прокурора України Віталій Касько та Давид Сакварелідзе заявляють про початок процесу створення нової партії.

Про це інформує Радіо Свобода.

"Етап попередніх консультацій завершено. Ми створюємо команди у регіонах і пропонуємо приєднатися до нас усім, хто вірить у майбутнє України і готовий віддано працювати для її процвітання і розвитку", – сказано у повідомленні, опублікованому 28 червня на сторінках Каська і Сакварелідзе у Facebook.

До складу нової партії має увійти і позафракційний народний депутат Віктор Чумак. У коментарі "Українській правді" він підтвердив, що створюється нова партія і зазначив, що йдеться не про партію, про яку раніше говорили представники "Демальянсу" та народні депутати Сергій Лещенко та Світлана Заліщук.

"Так, ми йдемо окремо, адже вони вирішили створювати партію на базі "Демальянсу", а ми створюємо партію з нуля", – сказав Чумак.

На питання, чи буде це партія голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, він зазначив: "Можна сказати, що він причетний до цієї партії, адже у нас присутні представники його команди, однак він є державним службовцем".

Повідомлення про створення нової партії на своїй сторінці у Facebook опублікував і Міхеїл Саакашвілі.

"При продовженні теперішнього парламентського правління: дострокові вибори неминучі, на будь-яких наступних виборах старий політичний клас буде змінений, перемогу з великою вірогідністю отримає start-up сила, яка складається із зовсім різних, але у більшості своїй абсолютно нових людей. Сподіваюся, процес кристалізації такої нової сили прискориться внаслідок цієї й інших подібних ініціатив", – зазначив Саакашвілі.

Назва партії наразі невідома.

15 лютого Віталій Касько повідомив про звільнення з посади заступника генпрокуратури України, назвавши серед причин корупцію всередині відомства. У Генпрокуратурі назвали рішення Каська "піаром". Раніше Генпрокуратура заявила, що підозрює Каська в шахрайстві у справі, "пов'язаній із махінаціями з державним житлом". Він звинувачення відкидає.

29 березня генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про звільнення заступника генпрокурора – прокурора Одеської області Давіда Сакваралідзе з органів прокуратури. Сакварелідзе назвав своє звільнення зачисткою від тих, хто готовий боротися з корупцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів