Поділитись:

Коронавірус загрожує китайському ринку смартфонів

Четвер, 13 лютого 2020, 21:04
Коронавірус загрожує китайському ринку смартфонів

Спалах вірусу 2019-nCoV – це загроза не лише з медичного, але й з економічно погляду. Аналітики оцінюють, що на китайському ринку смартфонів може статися крах.

Про це пише Monitor Info, посилаючись на TVP Info.

Портал Dark Vision Hardware вказує на те, що в першому кварталі цього року відбудеться значне скорочення виробництва. За оптимістичним сценарієм, якщо епідемію вдасться опанувати до кінця лютого, це скорочення становитиме 9 %.

Для виробників обладнання та запчастин це може означати падіння доходу щонайменше на кільканадцять відсотків. Це стосується, зокрема, MediaTek.

Багато китайських компаній досі не відновили роботу після китайського Нового року. Деякі можуть відновити виробництво в понеділок, але, швидше за все, не працюватимуть на повну потужність. Це результат дефіциту працівників та деталей через обмеження в пересуванні людей та товарів, запроваджені місцевою владою.

Збитки, спричинені коронавірусом, рахують також в Індії. Китайські туристи масово скасовують бронювання та поїздки в цю країну. Турагенції оцінюють збитки в 500 млн доларів, і якщо епідемія триватиме до кінця року, галузь може втратити до 2 млрд доларів. Щороку до Індії приїжджають приблизно 280 тис. китайців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Небезпечний вірус із Китаю

Надрукувати
мітки:
коментарів