Поділитись:

Підлітки просять встановити в Луцьку окремі контейнери для паперу, скла і пластмаси

Середа, 12 лютого 2020, 16:54
Підлітки просять встановити в Луцьку окремі контейнери для паперу, скла і пластмаси

У 2018 році Україна ввійшла у топ-10 країн із найбільшою кількістю сміття (за версією агентства 24/7 Wall Street). Щорічно в Україні виробляється 10,6 тонн сміття на одного жителя. Натомість переробляється лише 3,2 % відходів якраз через те, що в деяких містах України і досі не стоять контейнери для сортування сміття.

Відтак дві лучанки, які назвали себе небайдужими підлітками Луцька, Валерія Дацюк і Марина Яценко просять встановити в Луцьку три види контейнерів: для пластику, скла і паперу. 

"Я пропоную міській владі забезпечити наше місто сучасними контейнерами для сортування сміття. Можна поставити три великі контейнери для сортування на кожні дворові смітники або просто розставити по місту звичайні маленькі смітники, але окремо для скла, паперу і пластмаси. Такий крок не тільки допоможе врятувати планету, а також підвищить енергоефективність нашого міста. Отже, з'явиться можливість повторного використання ресурсів, що призведе до вирішення не тільки важливої екологічної проблеми, але й стане додатковим джерелом прибутку", – йдеться у повідомленні. 

Аби петицію розглянули органи місцевої влди, вона повинна зібрати не менш ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 14 днів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів