Поділитись:

На Волині чоловік із "жигулів" змайстрував тракторець (фото)

Середа, 12 лютого 2020, 10:00
На Волині чоловік із «жигулів» змайстрував тракторець (фото)

Віталій Федонюк, майстер-винахідник з Шацька, змайстрував трактор зі страрих "жигулів". Тракторцю вже три роки, але за цей час жодного разу не ламався: вправно обробляє землю і перевозить вантажі. 

Про це пише SEEDS 

"Був у мене старенький “жигулик”, ремонтувати його вже не було сенсу, тому вирішив здати його на металобрухт. Однак всі механічні вузли я залишив. Переглядаючи відео в YouTube, я побачив сюжет про хлопця, який зробив тракторця з вузлів автомобіля “Москвич”, – так і народилася ідея зробити собі щось схоже. Погортав сторінки соцмереж, знайшов багато інформації про те, як люди виготовляють трактори і не тільки з того, що мають під рукою. Ідей дуже багато. Десь підглянув одне, десь – інше. Так і все почалося", – розповів чоловік. 

Працював винахідник у гаражі щовечора після роботи і на вихідних. Почав з того, що вкоротив міст ВАЗу. Треба було досягти колії 70-75 см. Потім – адаптував кардан та КПП. Прикинув розмір рами і став ліпити все докупи.

"Непростим був вибір мотору – дизельні дорогі, великі і дуже важко заводяться. Вирішив придбати бензиновий мотор на 6.5 кінських сил. Поля в мене небагато, тому трактор планував використовувати здебільшого для транспортних робіт: щось привезти, кудись заїхати…. Все мені вдалося. Потім зварив до тракторця ще й причеп. Тягне все, що не навантажив би на нього. Два роки їздив тракторцем день у день – і жодних суттєвих поломок не було", – розповів Віталій. 

На Волині чоловік із «жигулів» змайстрував тракторець (фото)

Згодом тесть віддав Віталію кінський плужок – так з’явився стимул зробити навіску.

"Через два вечори плуг було встановлено. Почав орати город. Наче все гаразд, але відчувається, що важкувато йде. Довелося купувати більш потужний двигун на 8 кінських сил – одразу відчув різницю в тягових характеристиках", –  пояснив чоловік. 

Мінітрактор в нього вже три роки. За цей час пройшов всі можливі тест-драйви. 

На Волині чоловік із «жигулів» змайстрував тракторець (фото)

"Самому зробити в рази дешевше. Далі – надійність. Китайські вузли і близько не зрівняються з вузлами від “совкового” автопрому. Одна з переваг – доступність запчастин: їх можна найти в будь-якому з пунктів прийому металобрухту, ще й за копійки. Можливо, таким тракторцем не обробиш гектари поля, однак невеликі земельні наділи саме для нього. А ще його можна використовувати як звичайну мінівантажівку для дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024