Поділитись:

Китайський коронавірус може передаватися через фекалії

Середа, 12 лютого 2020, 05:35
Китайський коронавірус може передаватися через фекалії

Діарея може бути вторинним шляхом передавання нового уханьського коронавірусу.

Про це йдеться у публікації американських та китайських вчених, передає ТСН з посиланням на AFP.

Вважається, що основний шлях зараження – кашель інфікованої людини, хоч дослідники спочатку і зазначали, що зосереджені на пацієнтах з респіраторними симптомами і, можливо, пропустили тих, хто мав травні розлади.

Загалом 14 з 138 згаданих у статті пацієнтів (10%) з лікарні Уханя скаржилися на діарею і нудоту за один-два дні до появи лихоманки і ускладненого дихання.

Окрім цього, перший інфікований новим коронавірусом пацієнт у США протягом двох днів також мав проблеми з кишечником. Вірус згодом виявили у його фекаліях.

Також були й інші подібні задокументовані випадки у Китаї, хоча і нечасті. Через це учені зробили висновок про новий можливий шлях передавання вірусу від людини до людини.

"Ми досі не знаємо, як довго цей вірус може жити поза організмом – ВІЛ, приміром, може жити лише близько 30 хвилин – і до якого температурному діапазону чутливий 2019-nCoV", – наголосив біоінженер Цзяюй Ляо з Університету Каліфорнії в Ріверсайді.

Водночас, за словами епідеміолога з Університету Торонто Девіда Фісмана, поширення через фекалії може створити нові проблеми для стримування спалаху, втім, скоріш за все, це буде проблемою лише всередині лікарень, які можуть стати "підсилювачами" епідемії. 

Китайський коронавірус може передаватися через фекалії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Небезпечний вірус із Китаю 

Надрукувати
мітки:
коментарів