Поділитись:

Муніципали з важкою технікою та рішенням суду приїхали демонтувати ринок

Вівторок, 11 лютого 2020, 19:45
Муніципали з важкою технікою та рішенням суду приїхали демонтувати ринок

У Луцьку на Старий ринок приїхали працівники муніципальної варти на чолі з керівником Юлією Сиротинською.

Про це повідомляє кореспондент ІА ВолиньPost.

Станом на 19:20 на Центральний ринок приїхав автокран, збираються підприємці, частина з них спілкується з Юлією Сиротинською, яка пояснює, чому є підстави для демонтажу ринку.

На місці події працює декілька екіпажів патрульної поліції. Окрім того, приїхали карети швидкої допомоги та рятувальники.

Муніципали з важкою технікою та рішенням суду приїхали демонтувати ринокМуніципали з важкою технікою та рішенням суду приїхали демонтувати ринокМуніципали з важкою технікою та рішенням суду приїхали демонтувати ринокМуніципали з важкою технікою та рішенням суду приїхали демонтувати ринокМуніципали з важкою технікою та рішенням суду приїхали демонтувати ринокМуніципали з важкою технікою та рішенням суду приїхали демонтувати ринок

Водночас сьогодні стало відомо, що суд відмовив підприємцям Центрального ринку в забезпеченні позову шляхом зупинки дії рішення Луцької міськради щодо знесення контейнерів і паркану.

Про це йдеться в ухвалі Волинського окружного адміністративного суду від 11 лютого, інформують Волинські Новини.

Так, до суду з заявою про вжиття заходів забезпечення позову до подання позовної заяви звернулася громадська організація «Асоціація захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь». Керівником цієї організації є Ігор Дильов, який фактично і очолює групу підприємців, які відмовляються виконувати рішення міської ради і демонтувати незаконно встановлені торгові точки.

Підприємці звернулися до суду у зв’язку з рішенням Луцької міської ради про припинення комунальному підприємству «Луцькі ринки» права постійного користування на земельну ділянку на вулиці Глушець, 1 для обслуговування Центрального ринку. Відповідно до цього рішення, до 3 лютого мав здійснитися демонтаж тимчасових споруд і конструкцій, розміщених на ринку, зокрема й паркану.

«Заявник вказує, що вищевказаним рішенням Луцької міської ради було суттєво порушено законні права та інтереси більше 300 підприємців, що здійснюють свою діяльність на території Центрального ринку, у зв’язку з чим ГО «Асоціація захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» змушена звернутися до суду за їх захистом шляхом визнання рішення (міськради, – ВН) протиправним та таким, що підлягає скасуванню як таке, що прийняте з порушенням норм чинного законодавства України.

Також зазначає, що Луцькою міською радою при прийнятті рішення щодо вилучення земельної ділянки було здійснено пряме втручання в господарську діяльність незалежних суб’єктів господарювання та не враховано інтереси осіб, які безпосередньо здійснюють там підприємницьку діяльність на законних підставах», – йдеться в тексті ухвали.

Суд, однак, не задовільнив клопотання працівників ринку про вжиття заходів забезпечення позову.

«На думку суду, передбачені п. 1 ч. 2 ст. 150 ­Кодексу адміністративного судочинства України підстави для забезпечення позову заявником належними та допустимими доказами не підтверджені», – наголошено в ухвалі.

Муніципали з важкою технікою та рішенням суду приїхали демонтувати ринок

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучан просять утриматися від відвідин Старого ринку

Надрукувати
мітки:
коментарів