Поділитись:

Два браконьєри та врятована риба: рибпатруль провів рейди озерами Волині

Середа, 12 лютого 2020, 09:00

Інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели рейд водоймами Шацького та Любомльського районів області.

Так, 4 лютого зафіксували два грубих порушення правил рибальства. Інцидент стався на озері Кримно поблизу с. Мельники Шацького району. Тут викрили двох громадян, які ловили рибу риболовецькими сітками. 

На них оформили адмінпротоколи. Матеріали справ направлено до суду для притягнення правопорушників до відповідальності. Заборонені знаряддя риболовлі вилучили.

Восьмого лютого з озера Велике Згоранське, поблизу с. Згорани Любомльського району, вилучили 12 риболовецьких сіток, загальною довжиною один кілометр. У сітках було 9 лящів. Рибу відпустили в озеро.

У зв’язку з нестабільною погодною ситуацією Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути обережними на льоду. А враховуючи нестійкі погодні умови, зовсім відмовитись від виходу на кригу. Також нагадуємо, що в Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Любительський вилов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до правил любительського та спортивного рибальства).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів