Поділитись:

"Ласка" ловитиме безпритульних собак у Ківерцях

Вівторок, 11 лютого 2020, 15:57

Між відділом капітального ремонту, комунального господарства та майна Ківерцівської міської ради та комунальним підприємством «Ласка» укладено договір щодо вилову безпритульних тварин на території громади.

Відповідно до договору, після проведення стерилізації, вакцинації та кліпсування тварини повертаються на попереднє місце проживання під час наступного виїзду на відлов до Ківерцівської ОТГ. Поверненню не підлягають агресивні тварини, невиліковно хворі, а також тварини, які після процесу карантинування, стерилізації, вакцинації та кліпсування були прилаштовані у сім’ї з території КП «Ласка», – інформують на фейсбук-сторінці Ківерцівської міської ради. 

Задля візуальної ідентифікації усім виловленим тваринам у 2020 році буде проведено кліпсування бирками блакитного кольору із зазначенням порядкового номеру та написом «Ківерці». Також усі виловлені тварини на місці вносяться в базу «Animal ID» з обов’язковими даними геолокації, фото та короткими характеристиками тварини (стать, приблизний вік, окрас та вага). Кожній тварині вживлюється унікальний підшкірний чіп для ідентифікації її в майбутньому за допомогою сканера.

Оплата таких послуг буде здійснюватися лише після надання комунальним підприємством «Ласка» копій актів проведення стерелізацій тварин.

Отож, міськрада просить громадян утримувати домашніх тварин на ізольованій, добре огородженій території, на прив’язі тощо. За порушення правил благоустрою в частині утримування домашніх тварин передбачена адміністративна відповідальність згідно зі статтею 152 КУпАП та накладення штрафних санкцій. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів