Поділитись:

Волинські земельники за місяць надали понад 14 тисяч безплатних адмінпослуг

Вівторок, 11 лютого 2020, 16:34

Щодня до кадастрових реєстраторів Волині звертаються громадяни щодо надання різноманітних довідок, витягів, відомостей, погоджень у земельній сфері. Так, від початку цього року за запитами волинян та жителів інших областей надано 14 016 безкоштовних адміністративних послуг.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Держгеокадастру на Волині. 

Найчастіше люди зверталися щодо реєстрації земельної ділянки – отримали 5 677 таких послуг. Також надано 5 067 витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку на підтвердження державної реєстрації земельної ділянки та здійснено 1 826 виправлень технічної помилки у відомостях з Державного земельного кадастру, яка була допущена органом, що здійснює його ведення.

Частина адміністративних послуг у сфері земельного кадастру є платними. Від 1 січня 2020 року до бюджету спрямовано 121,6 тис.грн за їх надання. Найбільш – за витяги з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, – громадяни сплатили 112,6 тис. грн за ці довідки. Ще 8,7 тис. грн – за виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру, не з вини органу, що здійснює його ведення.

Нагадаємо, що усі адміністративні послуги у земельній сфері надаються винятково  через ЦНАПи. Ряд довідок можна замовити онлайн на сайті Держгеокадастру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів