Поділитись:

За січень нерухомість принесла Волині майже 16 мільйонів гривень

Вівторок, 11 лютого 2020, 13:13

Завдяки власникам нерухомого майна, що підлягає оподаткуванню, у січні 2020 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 15,7 мільйона гривень податку на нерухомість. Це на 70 відсотків більше проти січня 2019 року.

Такий ріст сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на початку нового фінансового пов’язаний з відповідальною позицію юридичних осіб - власників нерухомості. Саме фірми та підприємства самостійно декларують і сплачують податок на майно згідно поданих декларацій, – звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Отож, представники органів місцевої влади мають надійних партнерів у питанні залучення коштів до бюджету громади за умови, що всі потенційні платники податків здійснюють свою діяльність легально і своєчасно сплачують податки. Власне повна і достовірна інформація про усіх господарюючих суб’єктів від керівників громад, яку фахівці податкової служби завжди опрацьовують якісно, – важлива передумова бюджетної стабільності», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Не менш результативною повинна стати взаємодія ДПС з місцевим самоврядуванням в питанні сплати майнових податків громадянами.

«Саме зараз час проаналізувати показники сплати податків громадянами на території кожної громади і, при потребі, внести необхідні зміни до паспорта громади та наявні бази даних. Саме ця опрацьована інформація слугуватиме основою для формування податкових повідомлень-рішень громадянам про нараховані до сплати податкові платежі. Водночас просимо громадян не зволікати з проведенням звірки даних у Центрах обслуговування платників щодо наявного у їх власності майна», – підсумував Олег Гирикович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів