Поділитись:

МАУ дозволила брати в літаки жирненьких котів і собак

Вівторок, 11 лютого 2020, 00:30
МАУ дозволила брати в літаки жирненьких котів і собак

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" вирішила збільшити норму провозу в салоні літака тварин – з 8 до 10 кг. Про це повідомляє УНІАН.

Нововведення почне діяти 12 лютого і торкнеться перевезення в салоні домашніх улюбленців – собак та кішок і тварин для емоційної підтримки. Вартість послуги залишається без змін, запевнили в МАУ.

За словами директора з комунікацій МАУ Євгенії Сацької, багато хто в компанії має свого домашнього улюбленця, тому розуміють, наскільки критичними можуть бути навіть зайві 500 грамів.  

"Відповідно, щоб перед польотом нашим пасажирам не доводилося садити пухнастиків на дієту або ламати голову над тим, як полегшити вагу контейнера, ми додали 2 кг до максимально дозволеної норми, яка діє у більшості авіаперевізників", – зазначила вона.

Пасажирам нагадали, що вага контейнера з твариною не повинна перевищувати 10 кг, а габарити – 55х40х20 см. Він повинен бути просторим, щоб тварина мала можливість стояти, вільно повертатися і лежати. В одному контейнері можна перевозити не більше трьох тварин за умови, що їм комфортно разом. При цьому один пасажир має право на провозку не більше одного контейнера.

"Замовити та погодити подорож улюбленця слід щонайменше за 24 години до вильоту", – зазначили в МАУ.

Що стосується подорожей службових тварин, супроводжуючих пасажирів з обмеженою мобільністю або порушеннями зору/слуху, а також собак-помічників співробітників державних органів і команд рятувальників – умови залишилися незмінні.

В цьому випадку обмежень по вазі і розміру немає, а для безоплатного провезення потрібні підтверджуючі документи.

На борту літака МАУ одночасно можуть подорожувати вісім тварин на далекомагістральних рейсах (два в бізнес-класі, одна – в преміум і п'ять – в економ). На ближньо - і середньомагістральних рейсах допускаються чотири тварини (одна в бізнес-класі і чотири – в економ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів