Поділитись:

Ти чия? А шуба звідки? Сама заробила? Або як я на базар шубу одягнула

Вівторок, 11 лютого 2020, 07:40

Та не збиралася і не планувала зовсім на той ринок у той день. Змінила плани звістка про продовження демонтажу огорожі на Центральному ринку. Отож, поїхали знімати. Але і думати не могла, що роздратовані мітингувальники виливатимуть свої емоції на всіх і вся, хто просто опиняється поруч. Я винятком не стала.

«Ти чия, що фотографуєш тут всіх?» – крикнув кремезний чоловік, очевидно, з «табору» підприємців. 

Поки я зрозуміла, що питання адресоване саме мені, бо я далеко не одна намагалася зафіксувати події, як від іншого підприємця тут же лунало:

«А шуба звідки? Сама заробила?»

Не знаю, з якою метою цікавився цей чолов’яга походженням мого верхнього одягу чи, можливо, дивувався, що люди таки носять теплий одяг у лютому, я вирішила відповісти першому. Спершу максимально толерантно і виховано представилася. Та вже це нікого не цікавило. Незважаючи ні на що, ці чоловіки-«базарники», не посоромлюся цього слова, продовжували вигукувати купу неприємностей, перетворивши цей мітинг на реальний «базар».

Кому, що та навіщо доводити? Не бачила потреби вступати в полеміку і відійшла в бік.

«І нехай тільки полізуть! Добровольці чекають мого наказу! Будемо рубати всіх», – кричав чоловік, ставши на обламок бруківки, намагаючись бути чи то побаченим, чи то вищим за інших.

Конкретно ні до кого не звертався, просто кричав у бік людей у формі. Я стояла і слухала весь цей гамір. І мимоволі зустрілася з ним поглядом. Оратор, мабуть, побачив у мені зацікавленість, зрадів та вже криком звернувся до мене: «Шо, хочеш поговорити? Іди сюди!»

Після почутого і побаченого я зрозуміла, що на цьому мітингу є люди і є провокатори, є підприємці і є «базарники».

Наголошую, що в жодному разі не хочу образити підприємців Старого ринку. Певно, мені цього дня особливо «пощастило» зустріти виняткових «базарників».

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів