Поділитись:

Єдина «платіжка» за газ: повернення можливе (фото)

Неділя, 09 лютого 2020, 20:00
Єдина «платіжка» за газ: повернення можливе (фото)

З початку нового року лучани отримали дві платіжки за блакитне паливо, бо послуги доставки виключили із загальної. Тепер продаж газу і його транспортування здійснюють різні компанії, тож квитанції за газ та його доставку сплачуються окремо. Більшість хвилюється, що через це треба буде платити більше.

Про це говорили за круглим столом, який відбувся у відкритому офісі Громадянського Руху «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський. Розмова відбулася за участі директора “Волиньгазу” Андрія Карпомиза, депутатки Луцькради Алли Надточій, представників Волинської торгово-промислової палати та членів Громадянського Руху.

Єдина «платіжка» за газ: повернення можливе (фото)

«Ціна на газ може бути різною, але «Волиньгаз» не займається його продажем, лише доставкою», – розповів комерційний директор «Волиньгазу».

А також додав, що плата може зростати тільки через те, що змінюється ціна газу, а не вартість його транспортування.

«І в листопаді, і в грудні (2019 рокуК.) люди платили за транспортування. Тільки це було в тарифі, в єдиній ціні», – пояснив Карпомиз.

Співзасновник «СВІДОМИХ» Тарас Шкітер зауважив, що прем’єр-міністр Гончарук озвучував, що врешті платіжка буде одна. Він поцікавився в директора «Волиньгазу», наскільки це, на його думку, ймовірно.

«Вірогідність 80%, що повернуться до однієї платіжки», – відповів Андрій Карпомиз.

Як зазначив співзасновник Громадянського Руху Михйло Наход, «СВІДОМІ» подадуть до Кабінету Міністрів та Національної комісії з регулювання енергетики пропозиції щодо обрахування тарифу на транспортування газу за результатами круглого столу.

Раніше вже повідомлялось, що перша платіжка – від постачальника газу, Друга платіжка прийшла вже за новими правилами – від оператора газорозподільних мереж за транспортування газу у січні цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09:53
22 березня 2024
07 березня 2024
12 лютого 2024
13:15
25 січня 2024
12 січня 2024
28 грудня 2023
25 грудня 2023
24 грудня 2023
20 грудня 2023